Welcome to the pages of impressions & memories of

Melodije Istre i Kvarnera

MELODIES OF ISTRIA & QUARNER

Festival s dušom - A Festival with Soul

 

 

MIK 2007

Introduction

News & Small Talk

Gračće - New Host

Memorable Moments

MIK 2006 Finale

MIK 2008

MIK 2009

MIK 2010

Life after MIK

Performers (gallery)

MIK 2007 Finale (slide show)

MIK logo

 

official site

 

SLIDE SHOWS

Summer 2007 Concerts

 

SINGERS' WEB

Vesna Nežić Ružić

Gina Picinic

Tamara Obrovac

Maja Blagdan

Elio Pisak

 

SPECIALS

Vesna Nežić Ružić

Karin Kuljanić

Galiano Pahor

 
 

Galiano Pahor

In memoriam (1955-2008)


 

www.barkun.hr 5.1.2008:

 

UMRO GALIANO PAHOR

Dramski prvak riječkoga Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, Galiano Pahor preminuo je jutros u 53. godini u riječkoj bolnici nakon duge i teške borbe s karcinomom. Rođen je 17. listopada 1955. u Puli. Školovao se i usavršavao u glumačkoj školi u Rimu. Godine 1976. postao je član glumačkog ansambla Talijanske drame riječkog HNK. Deset godina poslije prelazi u ansambl Hrvatske drame istoga kazališta na čijem je čelu kao ravnatelj bio zadnjih pet godina.

Odigrao je 70-ak uloga u riječkom HNK, gostovao je u nekoliko zagrebačkih kazališta, surađivao u međunarodnim kazališnim produkcijama te glumio u desetak filmova. Proslavio se ulogama u mjuziklima "Jalta, Jalta", "Kiss me Kate" i "Karolina Riječka".

Dobitnik je mnogo nagrada i priznanja, među kojima se ističe Red hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu Hrvatske i dobrobiti njezinih građana 2001, a 2006. primio je nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu u mjuziklu, za ulogu Griše u mjuziklu "Jalta, Jalta", u režiji Boyka Bogdanova.

Također je dobio nekoliko nagrada na Marulovim danima u Splitu, nagradu Orlando na 45. Dubrovačkim ljetnim igrama, nagradu Zlatni smijeh na Danima satire u Zagrebu te mnoge druge nagrade.

Intendantica HNK Ivana pl. Zajca Nada Matošević izjavila je za Hinu da je "Galiano bio velik čovjek i velik glumac" te da je "njegov odlazak ogroman gubitak za riječko kazalište i cijelo hrvatsko glumište". "Iako smo znali da je dugo vremena bio teško bolestan, svi smo jako ožalošćeni i izražavamo sućut njegovoj obitelji", kazala je intendantica Matošević. (Hina)

 

Photo from www.regionalexpress.hr

 

 

MIK 1996

Che bella donna

 

MIK 2006

Pola son qua

 

 

 

 

 

MIK 1995

Delan delan

Galiano i Morčići

 

 

 

 

 

Delan, delan

______________________________

Gale nan više ni tu - danas je Rijeka tužna, čak i nebo plače (Bio je kišni dan)!  Gale je bio i ostao neponovljiv - njegova snaga, otvorenost i smijeh odzvanjati će i živjeti će kroz nas koji smo ga poznavali.

(Karin Kuljanić, 7.1.2008)